Introductie

Bedankt voor uw bezoek aan mijn website. Graag stel ik mij aan u voor.

Mijn naam is: Robert Edgar Murk. Mijn beroep: Maritiem Kunstschilder.

Ik ben geboren in Schiedam, opgegroeid in Rotterdam en woonde 6 jaar in Canada alwaar ik een opleiding volgde tot reclametekenaar. Terug in Nederland voltooide ik de opleiding Tekenen, Schilderen, Ontwerpen aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam.

Na striptekenen, pentekenen en zeefdrukken, het figuur en portretschilderen volgde het landschap en schilderde ik zeegezichten en zo nu en dan een zeilschip. Door een opdracht voor het schilderen van een theeklipper, maakte ik in 1976 de definitieve keuze voor maritiemekunst.

Mijn eerste liefde was de zee en de grote zeilschepen (Tall Ships) zoals deze tijdens Amsterdam Sail of Delfsail te bewonderen zijn. Daarna volgde de bruine vloot, botters, schokkers, hoogaarzen enz. Sinds enige jaren werk ik aan een reeks havengezichten van de voormalige Zuiderzeehavens. Aan een serie schilderijen van de Rotterdamse haven wordt al sinds 1985 gewerkt. Ook maakte ik veel scheepsportretten van de historische Holland-Amerika Lijn vloot en de Kon. Rotterdamsche Lloyd.

In de volgende 5 Albums, deel ik graag mijn enthousiasme voor het schilderen van maritieme onderwerpen met u.

Via Album nummer 6 bied ik u mijn reproducties, ansichtkaarten en dergelijke aan.